„Stan aktualny i zmiany prawne w zakresie branży winiarskiej” – szkolenie

Dnia 27 stycznia br. w Warszawie odbyło się zorganizowane przez KRWiM szkolenie n.t. „Stan aktualny i zmiany prawne w zakresie branży winiarskiej”, w którym uczestniczyli pracownicy wiekszości zakładów winiarskich funkcjonujących na rynku polskim.

Wykładowcami byli przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, GIJHARS- u oraz PZH.

program szkolenia – link

Tematy szkoleń i konferencji w latach ubiegłych

  • 15 kwietnia 2010 r., Warszawa, Wprowadzone i planowane zmiany przepisów prawa w Unii Europejskiej i prawa krajowego w zakresie produkcji i znakowania wyrobów winiarskich
  • 25 marca 2009r., Warszawa, Aktualne i planowane zmiany przepisów prawa w unii Europejskiej w zakresie wyrobów winiarskich
  • 25 listopada 2008r., Warszawa, Zmiany prawa w UE i przepisach krajowych w zakresie wyrobów winiarskich
  • 8 maja 2008r., Warszawa, MRiRW Winiarstwo polskie – tradycja i jakość
  • 30 maja 2007r., Warszawa, MRiRW Promocja wyrobów winiarskich wysokiej jakości
  • 22 marca 2007r., Warszawa Finansowanie działalności inwestycyjnej w ramach PROW na lata 2007-2013 oraz aktualizacja przepisów winiarskich w oparciu o zmiany w prawie unijnym
  • 20 kwietnia 2006r., Warszawa Nowe przepisy prawa UE o wspólnej organizacji rynku wina i bezpieczeństwie żywności
  • 1 czerwca 2005r., Warszawa szkolenie dla kandydatów do komisji oceny organoleptycznej wyrobów winiarskich
  • 13 kwietnia 2005r., Warszawa Prawo żywnościowe i kontrola jakości w przemyśle winiarskim
  • 9 marca 2004r., Warszawa Przepisy UE w zakresie importu, eksportu, transportu i rejestrów produkcyjnych oraz zasady przywozu wyrobów winiarskich z innych państw członkowskich UE
  • 18 lutego 2004r. pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Wojciecha Olejniczaka wraz z prezentacją wyrobów Wina owocowe i miody pitne krajowej produkcji w świetle dostosowania prawa polskiego do wymogów unijnych
  • 26 – 27 maja 2003r., Białowieża Nowości technologiczne i prawne w przemyśle winiarskim, współorganizator – Firma ERBSLÖH GEISENHAIM.
  • 24-25 kwietnia 2003r., Warszawa Zmiany prawne w przemyśle winiarskim związane z przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej
  • 18 listopada 2002r., Warszawa Ocena projektów rozporządzeń wykonawczych do Ustawy z dnia 25 lipca 2001 roku o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich oraz obrocie tymi wyrobami
  • 10 września 2002r., Poznań, POLAGRA FOOD Spotkanie panelowe producentów wyrobów winiarskich, zorganizowane wspólnie z Redakcją „Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo – Warzywnego”, połączone z konferencją prasowa na temat aktualnej sytuacji branży winiarskiej
  • 4 września 2002r., Warszawa Implementacja prawa Unii Europejskiej w zakresie wspólnego rynku wina
  • 10 kwiecień 2002r., Warszawa Ochrona środowiska w przemyśle winiarskim w świetle nowych przepisów prawnych
  • 14 – 15 czerwca 2000r., Miedzeszyn Przekształcenia w branży winiarskiej w związku z przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej
  • 23 – 24 maja 2000r., Ośrodek BORKI Swolszewice Małe, Prowadzenie fermentacji w kierunku uzyskania możliwie najwyższej zawartości alkoholu, współorganizator – Firma ERBSLÖH GEISENHAIM.
  • 15 – 18 luty 2000r., Teresin Dokumentacja systemu HACCP ze szczególnym uwzględnieniem i dostosowaniem do dokumentacji systemów jakości ISO9000